ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ

Η συμβουλευτική γονέων έχει στόχο την κατανόηση, την αναγνώριση και τη διαχείριση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι γονείς στην καθημερινότητα της οικογένειας

Συμβουλευτική γονέων

Η συμβουλευτική γονέων έχει στόχο την κατανόηση, την αναγνώριση και τη διαχείριση των δυσκολιών  που αντιμετωπίζουν οι γονείς στην καθημερινότητα της οικογένειας.

Η συμβουλευτική αφορά στη συνεργασία μεταξύ των γονέων και του ψυχολόγου ο οποίος θα τους καθοδηγήσει με τα κατάλληλα βήματα και τις σωστές τεχνικές ώστε νακαταφέρουν να αντιμετωπίσουν ή και να τροποποιήσουν τη συμπεριφορά τους αντιμετωπίζοντας τα θέματα που τους απασχολούν και τις δυσκολίες που μπορεί να ανακύπτουν. Συνεπώς ενισχύεται και ο ρόλος του γονέα αλλά και ενδυναμώνεται η σχέση του με το παιδί.

 Οι συνεδρίες μπορεί να πραγματοποιούνται είτε με τον ένα γονέα ή και με τους δύο γονείς συνήθως μία φορά την εβδομάδα ή ανα 15 μέρες (ανάλογα την περίπτωση) και πολλές φορές παράλληλα με την ατομική θεραπεία του εκάστοτε παιδιού.

 Επιπροσθέτως παρέχoντας στήριξη σε οικογένειες παιδιών και εφήβων με αυτισμό, διεξάγεται και το πρόγραμμα ψυχοεκπαίδευσης Cygnet (αφορά σε οικογένειες ή και φροντιστές παιδιών από3 ετών και πάνω).

 

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση

+30 2117350571